Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse kassen krijgen te maken met nieuwe bouwwet

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Naast deze Omgevingswet wordt ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) van kracht. In deze wet is geregeld dat de toetsing aan de bouwtechnische eisen van een bouwwerk, zoals geregeld in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) die aan de Omgevingswet hangt, van de gemeente naar een onafhankelijke partij gaat. De toetser aan deze eisen wordt de zogenoemde kwaliteitsborger genoemd. Een bouwwerk mag volgens de Wkb niet eerder in gebruik genomen worden dan het moment dat de kwaliteitsborger het bouwwerk heeft goedgekeurd (gereedmelding).

Nieuwe bouwwerken voor glastuinbouwbedrijven moeten vanaf 1 januari 2024 gereedgemeld worden door een kwaliteitsborger. Bij verbouwing van een kas of ander bouwwerk uit gevolgklasse 1 geldt die verplichting vanaf 1 juli 2024; een half jaar uitstel dus.

In dit artikel op de website van Glastuinbouw Nederland worden de ins en outs van de nieuwe wet nader besproken.

Publicatiedatum: