Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar mengen grondstoffen bij productie substraat

Door het gebruik van steeds meer verschillende grondstoffen is het belangrijk om goed grip te houden bij de productie van substraten. Luchtige grondstoffen als houtvezel en zware grondstoffen als compost hebben bijvoorbeeld een verschillend gedrag in het substraat. Door deze grondstoffen te mengen heeft dit effect op o.a. voedingsgehaltes en luchtgehalte. En dit kan weer gevolgen hebben voor de teelt.

Hans Verhagen van RHP voert momenteel een pilotonderzoek uit bij substraatproducent Bol in het kader van een collectief onderzoeksprogramma van RHP. Hiervoor is in november gedurende drie weken de productie nauwlettend gevolgd, waarbij intensieve metingen zijn gedaan aan alle inkomende grondstoffen en een groot aantal uitgaande mengsels. In dit onderzoek test RHP rekenmodellen en wordt gekeken waar verbeteringen in het mengproces kunnen worden aangebracht.

Voor meer informatie:
BOL
Nieuw Oranjekanaal 95
3151 XL Hoek van Holland
Tel: +31 615 865 447
[email protected]
www.bolpotgrond.nl

Publicatiedatum: