Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met FreshPortal klaar voor nieuwe sorteermachine bij RFH Dockservices Aalsmeer

Tholen - De afgelopen maanden is gewerkt aan de ingebruikname van een nieuwe sorteermachine bij Royal FloraHolland Dockservices in Aalsmeer. Hier worden (vliegtuig)pallets met bloemen uit onder andere Afrika verwerkt en de nieuwe machine zorgt voor een geautomatiseerde sortering in een volledige gekoelde omgeving. Hét grote voordeel is dat er grotere volumes in kortere tijd kunnen worden afgehandeld, terwijl er op arbeidskosten bespaard wordt.

Deze nieuwe werkwijze vraagt van de kweker en/of importeur dat alle dozen correct worden gestickerd en dat er met nieuwe, gestandaardiseerde paklijsten wordt gewerkt. Kan men om wat voor reden dan ook niet zelf aan deze voorwaarden voldoen, dan worden extra kosten in rekening gebracht voor het verzendklaar maken en handmatig laten stickeren en het maken van paklijsten.

Freshportal heeft hierop ingespeeld en een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd, die het werken met de nieuwe machine, die verschillende eisen stelt voor wat betreft standaardisering, vergemakkelijkt. Zo kunnen nu eenvoudig uniforme Dockservices paklijsten worden gegenereerd en ook is een module toegevoegd waarmee in een handomdraai stickers, voorzien van benodigde QR barcodes, geprint kunnen worden.

Marcel Sangers, namens FreshPortal betrokken bij dit project: “Het is interessant omdat veel kwekers en importeurs hier steeds meer mee te maken gaan krijgen. Daarnaast betreft het een groot en prestigieus project van Royal FloraHolland.”

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de machine, die is gebouwd door Beumer, een grote en internationaal opererende fabrikant van logistieke automatiseringssystemen, aan de gang te krijgen. De verwerkingscapaciteit stijgt spectaculair, van 800 naar circa 2000 dozen per uur. De investering was nodig omdat luchtvrachtkosten steeds verder toenemen, kwaliteitseisen steeds strenger worden en onregelmatige aanvoertijden en hoeveelheden steeds vaker tot congestie leiden. Bovendien zat Dock Services zelf al langer krap in de ruimte en heeft men, zoals overal, de arbeidskosten flink zien stijgen.

Vanaf begin volgend jaar is het systeem operationeel, de afgelopen tijd is ermee getest en hebben belanghebbenden er reeds kennis mee kunnen maken.

Voor meer informatie:
FreshPortal Software
+31 88 70 70 460
[email protected]
www.freshportal.com