Donderdag 7 december organiseert Royal FloraHolland in Aalsmeer De Dag van de Coƶperatie. Het thema van de dag is 'De toekomst van de sierteelt bouwen we samen'.

De middag start om 13.30 uur met de Ledenbijeenkomst. Daarbij is bijzondere aandacht voor vertrekkend voorzitter van de Raad van Commissarissen Jack Goossens. Hij was acht jaar lid van de RvC.

Om 15.00 uur opent Steven van Schilfgaarde het plenaire deel, waarna minister van Landbouw Piet Adema zal spreken. Aansluitend vindt een tafelgesprek plaats met minister Piet Adema, Caroline van der Plas, Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland) en Jan van Dam (CEO DFG). Zij gaan in gesprek over de toekomst van onze sector; wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen, hoe kan de politiek innovaties stimuleren en bijdragen aan een gezonde toekomst van de sierteeltsector.

Inspiratieprogramma
Ben van der Burg, voormalig professioneel schaatser en directeur van Triple IT, zal een verhaal houden over het uitrollen van digitale innovaties. Daarna zijn er sessies met onder andere Jeroen Oudheusen (FSI), over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid binnen de sector, Bart van Meurs over innovaties om de (glas)tuinbouw te verduurzamen en Kim Jansen over futureproof leadership. Ook is het mogelijk in gesprek te gaan met Steven van Schilfgaarde (CEO) en David van Mechelen (CFO).

Iedereen actief in de Sierteelt is welkom bij het plenaire programma. Aanmelden kan hier.