Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gloort waardestijging voor tuinderswoning?

De gemeente Westland kiest voor invoering van het beleidsinstrument 'plattelandswoningen', ondanks weerstand vanuit de glastuinbouw. De gemeenteraad moet nog wel met het plan instemmen.

In eerste instantie verwacht de gemeente dat acht tuinderswoningen de nieuwe status van verhandelbare plattelandswoning krijgen. Later komen er mogelijk nog veertig bij, verwacht fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Dat schrijft het AD. Duijsens en zijn partij zijn fel voorstander van invoering, zo bleek dit najaar toen er volop over invoering gediscussieerd werd.

De veranderingen worden geregeld in een nieuw bestemmingsplan, waarin wel eisen worden gesteld. Bewoners van tuinderswoningen die minimaal tien meter afstand tot een kassencomplex hebben, zouden hun 'agrarische woning' in de toekomst zelfs als zogenoemde burgerwoning kunnen verhandelen, zo schrijft de krant. Het gaat naar schatting om tweehonderd huizen in het kassengebied.

Publicatiedatum: