Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
glastuinbouw gewaarschuwd

"Iedereen kan hacken, het is minder moeilijk dan het lijkt"

Op 23 november organiseerden de BICT Groep, het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport en Tomatoworld een evenement voor telers dat zich richtte op de uitdagingen van cybersecurity in de tuinbouw te midden van voortdurende technologische vooruitgang.

Cybersecurity is actueler dan ooit. De bescherming van kostbare bedrijfsgegevens staat centraal. Hackers vormen een reëel gevaar, vooral in de wereld van geavanceerde tuinbouw. Tijdens het evenement leerde een selecte groep deelnemers hoe zij hun waardevolle informatie veilig kunnen stellen. Hackers zijn niet alleen op zoek naar gegevens voor eigen gewin, maar kunnen ook hele bedrijven platleggen. In de Nederlandse tuinbouw worden steeds meer digitale technologieën gebruikt, zoals sensoren, AI en robots. Dit brengt ook een toename van het risico op cyberincidenten met zich mee.

Hoogtepunten van het evenement:

Keynote van Erik Rutkens: Erik Rutkens van Hacksclusive deelde uitgebreide expertise in cybersecurity, onthulde de nieuwste bedreigingen en presenteerde strategieën om digitale veiligheid te waarborgen. "Iedereen kan hacken, het is minder moeilijk dan het lijkt"

Presentatie door Kevin Boogaards: Kevin Boogaards van BICT Groep boodt inzicht in het creëren van een robuust fundament voor veilig telen.

Panel Discussie: Experts Kevin Bogaards van BICT Groep, Anne Visser van Cyberweerbaarheidscentrum Greenport, Aart van den Bos van Tomatoworld en Jordy van Luijk van Hoogendoorn deelden waardevolle tips&tricks tijdens een levendige discussie over digitale weerbaarheid in de sector.

Voor verdere vragen over het evenement of om toegang te krijgen tot de gepresenteerde materialen, neem contact op met Claudia van Staalduinen via [email protected] Voor meer tips&tricks ga naar https://www.tomatoworld.nl/nl/training-en-educatie/cybersecurity.

Publicatiedatum: