Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scepsis over nieuw plan voor opvang arbeidsmigranten bij tuindersbedrijven

In het Westland uiten raadsleden voorafgaand aan een aankondiging van wethouder Pieter Varekamp hun scepsis over een plan voor de huisvesting van arbeidsmigranten bij tuinders. Het idee is om dertig tuinders portocabins te laten plaatsen, waarmee bijna duizend arbeidskrachten onderdak zouden krijgen. Echter, in de afgelopen jaren zijn soortgelijke plannen niet goed van de grond gekomen, resulterend in een aanzienlijk lager aantal gehuisveste arbeidsmigranten dan beloofd. In Westland werken 12.000 arbeidsmigranten, terwijl slechts 4500 binnen de gemeente zijn gehuisvest.

CDA-raadslid Jaco Eeltink is sceptisch en benadrukt de complexiteit voor tuinders door bureaucratische hindernissen. Hij verwacht weinig wonderen van het aankomende nieuws van de wethouder. Volgens hem worstelen tuinders met de overvloed aan papierwerk en vragen zij zich af of bepaalde eisen, zoals die voor visuele uitstraling en inpassing in het groen, relevant zijn. Elders in Nederland lijkt huisvesting van arbeidsmigranten wel te lukken, zoals een voorbeeld uit Brabant aangeeft.

Lees het hele artikel hier.

Publicatiedatum: