Op maandag 20 november vond er weer een docentenbijeenkomst plaats. Talentboom organiseerde deze bijeenkomst, die men voor coronatijd gewoonlijk 1 à 2 keer per jaar organiseerde.

Docenten en overige betrokkenen bij het boomkwekerijonderwijs uit het hele land waren maandag 20 november naar Nunspeet gekomen. Hier was men vanaf het einde van de middag welkom bij Handelskwekerij de Bloemenkampen.

Nadat iedereen van harte welkom werd geheten door Corine Fleuren namens de LTO vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen gaf scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers het woord aan Herco van de Berg van de Bloemenkampen. Herco nam de aanwezigen mee in wat er allemaal gebeurt op de kwekerij en welke keuzes zij gemaakt hebben voor het bedrijf. Vervolgens kreeg men een rondleiding, waarop het tijd was voor een stampottenbuffet.

Sprekers
De eerste spreker van de middag Jacqueline van der Burg namens stichting Greenform. Jacqueline nam de aanwezigen mee in de verschillende activiteiten van Greenform, waaronder het platform Varb het nieuwe kenniscentrum en de beurs Plantarium|Groen-Direkt. Daarbij deed ze de oproep aan de docenten om contact op te nemen over bijvoorbeeld een gastles of over het beschrijven van de plantnamen en eigenschappen.

Hierna was het de beurt aan Jaap Smit, onder andere groene curator bij Trompenburg Tuinen & Arboretum. Jaap nam zijn publiek mee in de wereld van toekomstbestendige bomen. Hoe gaan we om met het assortiment in het licht van de klimaatverandering? Hoe nemen we deze zaken mee in de lessen aan de leerlingen? Hoever kijken we vooruit als het gaat om teeltplannen en assortiment keuze?

Voorziet in een behoefte
Scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers bedankte de sprekers en het gastbedrijf voor hun bijdrage en gastvrijheid. Na afloop was er ruimschoots gelegenheid om met elkaar verder te praten over de besproken onderwerpen, onder het genot van hapjes en drankjes. De organiserende scholingsconsulenten kijken met een tevreden gevoel terug op de docentenbijeenkomst.

De volgende docentenbijeenkomst vindt plaats op maandag 15 april 2024.

bron: Talent Boom