Fotoreportage IFTF

Tholen - De dertiende editie van de IFTF zit erop. Dit jaar waren er meer kwekers met een stand dan ooit en het bezoek was zoals altijd weer erg internationaal. De officiële bezoekerscijfers zijn nog niet bekend, maar tijdens de beurs waren de standhouders zeer tevreden en de organisatie ook. Voor de tweede keer in de historie van de beurs is het tweede parkeerterrein open gegaan en viel het de organisatie op dat men lang binnen bleef.

Klik hier voor de fotoreportage.

Positieve sfeer, slechte markt
Ondanks de momenteel slechte markt was de sfeer goed. Normaliter is het wat rustiger deze tijd van het jaar, maar velen vonden het te rustig. De reden voor de slechte markt? Daar had niemand een sluitende verklaring voor. Is het de inflatie? Zijn er geen trouwerijen meer? Besteedt men het geld weer meer aan uitjes? Of zijn er gewoon teveel bloemen op de markt? Wat we horen is dat tijdens de pandemie veel Zuid-Amerikaanse kwekers hun areaal hebben uitgebreid. Nu is de pandemie over en de vraag weer gestabiliseerd. Echter, of de vraag weer terug is op het pre-corona niveau is nog de vraag.

Hot or not
Verder hoorden we op de beursvloer dat de trosrozen booming waren tijdens de pandemie, maar dat men ze nu niet goed meer kwijt kan. De Zuid-Amerikaanse anjer schijnt het voornamelijk in het VK en Polen erg goed te doen. De terra kleuren in anjers zijn hot en men is op zoek naar noviteiten. We zagen ook weer veel gekleurde rozen en gypsophilas en die zijn voornamelijk populair in China. Ook de geconserveerde bloemen zijn de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen, voornamelijk in de VS. In Europa schijnt de groei weer wat gestabiliseerd te zijn.

Feestdagen en Valentijn in aantocht
Gelukkig zijn de feestdagen en Valentijnsdag in aantocht. Vele rozenkwekers zitten volop in de voorbereiding en sommige zijn al bezig met het voorbereiden voor Vrouwendag, wat op 8 maart valt en groots wordt gevierd in Rusland en Oost Europa.

IFTF 2023
We spraken de organisatie, Dick van Raamsdonk van de HPP Exhibitions, op de laatste dag en hij was zeer tevreden met deze editie. De verwachtingen waren al hoog door het hoge aantal pre-registraties, die 15% hoger lag dan het voorgaande jaar. De eerste dag registreerde men al meer unieke bezoekers dan in 2022 en de tweede dag is zelfs het tweede parkeerterrein open gegaan. Ook was van Raamsdonk weer zeer tevreden met de opkomst en kwaliteit van de bezoekers. Wederom erg internationaal, dit jaar weer veel uit Azië, en ook bleef men lang binnen. Daarnaast had de beurs voor het eerst een paviljoen uit Ethiopië. En over de standhouders gesproken was van Raamsdonk ook blij met het aantal internationale kwekers. "Het is een echte kweker-koper beurs en een snijbloemenbeurs pur sang."

Wat ter verbetering voor volgend jaar? Van Raamsdonk: "We zijn zeer tevreden met deze editie, maar er zijn natuurlijk altijd punten om te verbeteren. In het kort, we willen meer en beter. Dus meer internationale kwekers en kopers aantrekken en uit nog meer landen. We hebben ruimte om uit te breiden."

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.