Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe investeerders voor VitalFluid

Horticoop wordt aandeelhouder van VitalFluid. Naast Horticoop investeert ook het onafhankelijke investeringsfonds Innovation Industries in VitalFluid.

VitalFluid ontwikkelt toepassingen op basis van plasma geactiveerd water, wat ingezet kan worden als duurzame bron van stikstof en een natuurlijk alternatief voor chemische gewasbescherming. De technologie van VitalFluid is gebaseerd op het natuurlijke proces van een bliksemschicht. Wanneer het bliksemt wordt stikstof uit de lucht gebonden in water dat vervolgens door planten wordt gebruikt als voedingsbron. VitalFluid is erin geslaagd om dit natuurlijke proces na te bootsen en heeft machines ontwikkeld die plasma geactiveerd water in de kas kunnen produceren.

Erik Hertel, CEO van VitalFluid: “De reactieve zuurstof- en stikstofcomponenten die gevormd worden bij de productie van plasma geactiveerd water hebben zowel een reinigende werking als een voedend effect. Daarmee heeft VitalFluid een op de natuur gebaseerde oplossing ontwikkeld om natuurlijke stikstof te leveren als duurzame, vloeibare meststof voor planten en gewassen. Dat is een significante stap op de weg naar duurzamere land- en tuinbouw. Naast een toepassing als meststof kan plasma geactiveerd water ook ingezet worden als natuurlijk alternatief voor chemische gewasbescherming. De investering van Horticoop helpt ons om onze baanbrekende technologie verder uit te breiden en nog breder toe te passen.”

Investeren voor een duurzame toekomst
Wilco Schoonderbeek, Director Investments van Horticoop: “Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van de tuinbouwsector. De innovatie van VitalFluid sluit daarop volledig aan. Door de innovatieve technologie van VitalFluid krijgen telers toegang tot milieuvriendelijkere meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. We zijn dan ook verheugd om deze partij aan ons portfolio toe te voegen.”

Voor meer informatie:
Horticoop
Klappolder 150
2665 LP Bleiswijk
Tel: +31 (0)10 524 1600
[email protected]
www.horticoop.nl

VitalFluid B.V.
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
Tel: +31 (0)85 0603 025
[email protected]
www.vitalfluid.com

Publicatiedatum: