Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste 51 hectare Californië 2 verkocht

Er heeft zich een geïnteresseerde partij gemeld voor de laatste 51 hectare beschikbare grond in glastuinbouwgebied Californië 2. Daarover is de gemeenteraad van Horst aan de Maas geïnformeerd door de verantwoordelijk wethouder. De geïnteresseerde partij heeft zich gemeld bij Grondexploitatiemaatschappij Californië BV. Een koopovereenkomst is al gesloten.

Op de grond wil de partij een glastuinbouwbedrijf mét huisvesting realiseren. Het gaat om maximaal 150 arbeidsmigranten, waar er in het huidige bestemmingsplan 300 toegestaan zijn. Met de partij is 'enige tijd geleden' een koopovereenkomst gesloten.

Om de bouw van het glastuinbouwbedrijf te kunnen realiseren dient het geldende bestemmingsplan Californië 2 op onderdelen te worden herzien. Zo laat de bestemming Agrofood die op een deel van het plangebied ligt geen glastuinbouw toe, deelt wethouder Beurskens mee.

Met de nu geplande ca. 51 ha wordt het glastuinbouwgebied Californië afgerond. Bij de voorbereiding van de ontwikkeling van Californië 2 heeft besloot de grondexploitatiemaatschappij al minder te ontwikkelen dan het in de structuurvisie aangewezen gebied, dat ca. 200 ha betrof.

Over het bestemmingsplan was veel te doen. Bij uitspraak van de Raad van State op 28 december 2022 is het plan onherroepelijk geworden. Op dat moment waren er al wijzigingen doorgevoerd.

Bron: Raadsinformatiebrief 31 oktober 2023