Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pack TTI verhuist naar nieuwe locatie in Bleiswijk

"Aanhoudend personeelstekort zorgt voor groeiende markt in machinehandel"

Tholen - Pack TTI is sinds deze week officieel in haar nieuwe pand in Bleiswijk getrokken. De machinehandelaar gaat er met de verhuizing vooral in magazijnruimte fors op vooruit, wat ook wel nodig was, zo vertelt Christian Oosterlaan van Pack TTI. "We zien dat automatisering een alsmaar groeiende trend is in de sectoren waar wij actief zijn, waardoor we daar met deze verhuizing en uitbreiding op in willen spelen."

Het bedrijf is actief in de bloemen-, tuinbouw- en landbouwsector, waar het onder haar afdelingen Flowerhands, Hortihands en Veghands snoei-, weeg-, sorteer- en oogstmachines verkoopt. Nu maakt Pack TTI dus de overstap van Zwijndrecht naar Bleiswijk. "Voorheen zaten we samen in een pand met Weber Cooling, waar wij een zusterbedrijf van zijn. Alleen merkten we allebei dat we in de laatste jaren dermate aan het groeien waren dat er meer ruimte nodig was in met name opslag. Toen kwam voor ons de optie om onze intrek te nemen in een mooie ruimte in Bleiswijk, wat we dan ook niet afsloegen."

Nu is het bedrijf sinds deze week dus volledig operationeel vanaf de nieuwe locatie. "Eigenlijk is de kantoorruimte vrijwel hetzelfde gebleven, maar met het magazijn zijn we verdubbeld in oppervlakte. Dat is natuurlijk altijd fijn, zodat we meer op voorraad te kunnen hebben. Zeker nu in het seizoen willen we graag onderdelen en machines in opslag hebben om snel te kunnen schakelen bij aanvragen van klanten. Daarnaast is de nieuwe locatie dichter bij de A12, waardoor het een stuk makkelijker te bereiken is."


Venti Snoeimachine voor trays

Groeiende markt
Met de uitbreiding wil Pack TTI inspelen op een markt die groeiende is, zo stelt Christian. "We zien in eigenlijk alle sectoren dat het steeds lastiger wordt om personeel te vinden. Wij leveren wereldwijd en zelfs in bijvoorbeeld Aziƫ, waar er toch in groten getale mensen voorhanden zijn, kampen bedrijven meer en meer met een personeelstekort. Dan gaan ze zoeken naar oplossingen om arbeid te besparen, waardoor je toch al snel bij automatisering met machines komt. De vraag is hierdoor booming in recente jaren."

Van de inflatie en daarmee lagere bereidheid tot investeren merkt de handelaar dan ook niet veel. "Ik denk dat dit met name te maken heeft met het feit dat wij in het betaalbare segment zitten. We zitten niet in de hightechmarkt, maar werken met betrekkelijk eenvoudige machines. Daardoor is het budgettair ook interessant voor kleinere telers om te investeren als ze graag een stap willen zetten in de automatisering. Dan hoef je niet gelijk hele grote betalingen te doen. Daarnaast is het onderhoud dusdanig eenvoudig dat we het online bijna altijd kunnen oplossen met een handige werknemer op locatie. Met de verhuizing verwachten we de groei van de laatste jaren dan ook op een mooie manier te kunnen voortzetten", besluit Christian.


Dari oogstmachine

Voor meer informatie:
Christian Oosterlaan
Pack TTI
Lange vaart 1
2665 KT Bleiswijk
+31 88 425 62 40
[email protected]
www.packtti.com