Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij de residentie van de ambassadeur in Den Haag

Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal plant samen met Royal Anthos bollen

De Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal heeft op 26 oktober samen met vertegenwoordigers van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten Royal Anthos en ondersteund door tuinmannen van Keukenhof, bloembollen geplant bij de residentie van de ambassadeur in Den Haag. Deze locatie is gekozen vanwege de jarenlange band van de Nederlandse bloembollensector en de Verenigde Staten.

Export bloembollen
De Verenigde Staten zijn belangrijk voor Nederland en de bloemensector. Het is de grootste exportpartner voor bloembollen en planten van Nederland. Nu miljoenen bloembollen op weg zijn naar de VS om daar te worden gekweekt tot tulpen voor de Amerikaanse markt, is er geen sterker symbool voor de waardeketen die de VS en Nederland gezamenlijk hebben gecreëerd. Het decennia oude pre-clearance-programma, dat als doel heeft de Nederlandse exportgoederen al in Nederland te keuren zodat deze direct ingeklaard kunnen worden bij aankomst in de VS, is een solide hoeksteen onder de handelsbetrekkingen. Dit programma borgt de kwaliteit en de gezondheid van bloembollen en planten. Jaarlijks worden er ruim 1 miljard bloembollen geëxporteerd naar de VS, waarvan ongeveer 500 miljoen tulpenbollen.

Keukenhof
Daarnaast is het planten van de bollen bij de residentie van de ambassadeur van de Verenigde Staten een eerbetoon aan de talloze Amerikaanse bezoekers aan Keukenhof. Veertien procent van de bezoekers die jaarlijks de ingang van Keukenhof passeren, komt uit de Verenigde Staten. De tuinmannen van Keukenhof planten de komende weken maar liefst 7 miljoen bloembollen, één voor één met de hand.

Bloemententoonstelling Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. Het bloemenpark is een initiatief van verschillende bloembollenkwekers en -exporteurs die een showtuin wilden aanleggen voor hun producten. Sinds de opening in 1950 is Keukenhof een wereldwijd bekende naam geworden. Ondertussen bezoeken ruim een miljoen mensen van over de hele wereld de bloemententoonstelling. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toerisme- en bloemensector in Nederland.

Voor meer informatie:
Anthos

Mark-Jan Terwindt
[email protected]
www.anthos.org

Publicatiedatum: