Lofzang op glastuinbouw in Elsevier

Juist nu de sector (weer) eens onder vuur ligt en zich door Prinsjesdagplannen in het nauw gedreven voelt, kan een lofzang de sector misschien helpen. In Elsevier schreef Simon Rozendaal zo'n lofzang onder de kop: 'Hollands Glorie onder glas'. Hij ziet dat Westland 'wemelt van de slimmeriken' en noemt de sector 'een van de innovatiefste van Nederland'.

Toch worstelt de sector met haar, zeker in eigen land, slechte imago. Simon wijst op hoe de sector wel degelijk duurzaam is én bijvoorbeeld ook de, in de sector zo bekende, maar daar buiten vaak vergeten, belangrijke bijdrage aan stabilisering van het elektriciteitsnet levert met wkk's. Met 9% elektriciteitslevering een grotere bijdrage dan de kerncentrale in Borsele.

Nog meer dan de voedingstuinbouw heeft de sierteelt het zwaar. Het fenomeen daar, weet ook Simon, is 'bloemschaamte'. Lees hier het hele artikel (€) waarin onder meer Koppert, Lely, Looye, Priva, Ter Laak en Certhon (Lotte van Rijn deelt het hele artikel op LinkedIn) de revue passeren. En tomatenteler Paul van Schie, die over die bloemschaamte zegt: "Uit eten gaan en met vakantie gaan zijn ook niet strikt noodzakelijk. Gaan we daar ook mee stoppen dan?"


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.