Bob IJpelaar, Newwen

"Logistiek is gebaat bij producten die meermalig kunnen worden gebruikt"

Tholen - Logistieke ketens zijn op zoek naar oplossingen die het mogelijk maken om naar een schonere en groenere manieren van verpakken over te stappen. Newwen zet deze verandering kracht bij door slimme technologische oplossingen, verantwoorde materiaalkeuzes en intelligente systemen te ontwikkelen en te produceren.

Silvia van den Aardweg, Diana Hernandez en Robert Dompeling tonen de dozen in allerlei kleuren voor diverse producten tijdens het oogsten, transport en voor (winkel)verkoop.

Voor een toekomstbestendige, duurzame wereld is er een circulaire economie nodig. Op de route daarnaartoe komen bedrijven logistieke uitdagingen tegen. Directeur Bob IJpelaar: “Newwen focust zich op de totale levenscyclus van producten. We helpen bedrijven op weg op allerlei vlakken. Dat lijkt een ruim begrip, en dat is het ook eigenlijk wel.”

Newwen maakt in een rap tempo grote stappen. Het bedrijf bestaat pas een jaar en is gestart 'van scratch', maar als onderdeel van de Van Vliet Bedrijven uit Aalsmeer kunnen de klanten rekenen op een ‘bak met ervaring in huis’.

Newwen produceert dus producten die meermalig kunnen worden gebruikt. Hoek flowers is een van de eersten die gebruikmaakt van deze polypropyleen dozen. De kartonnen dozen die tot nog toe werden gebruikt, worden door deze dozen vervangen en vinden hun weg naar klanten overal in de wereld. De ingevouwen, platte dozen worden weer teruggestuurd om gerecycled te worden nadat ze tot 25x gebruikt zijn.

De dozen kunnen worden voorzien van opties: antibacterieel, antistatisch, UV-beschermend en/of vochtbestendig. Ook worden ze voorzien van een label met een gekoppelde QR-code, RFID en barcode. Bob: “We leveren ook de bijbehorende software. Hiermee is onder andere de traceerbaarheid geregeld. Dit type dozen kunnen worden gebruikt voor bloemenvervoer maar zijn, in andere maten, ook geschikt voor AGF.

Tomaten, avocado’s, aubergines … net als al bij de kartonnen doos, is deze kunststof doos een allrounder. Met dat verschil dat het voldoet aan toekomstige wetgeving. De sector speelt daar nu op in om goed voorbereid te zijn. Bob: ”Binnenkort start een citrusexporteur vanaf Zuid-Amerika met het gebruik van deze herbruikbare dozen voorzien van RFID. We gaan vol gas vooruit.”


De bananendozen zijn speciaal gelast, waardoor ze sterk zijn en lang mee kunnen.

Voor een teler in Zuid-Amerika heeft Newwen een bananenoogst-systeem ontwikkeld met APV’s (Automatic Pulling Vehicle).

Dit zijn een aantal voorbeelden van producten die Newwen in korte tijd heeft ontwikkeld. Uit hun bedrijfsfilm blijkt dat ze er klaar voor zijn.

Voor meer informatie:
Newwen
www.newwen.com

Robert Dompeling
Sr. Business & Development manager
robert@newwen.com
+31 (0)6 512 846 24

Diana Hernandez
Manager Projects & Sustainability
diana@newwen.com
+31 (0)6 344 055 56

Bob IJpelaar
Managing Director
info@newwen.com
+31 (0)297 36 80 03


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.