op 1 november

Open Avond Hogeschool Inholland Delft voor Tuinbouw & Agribusiness

Hogeschool Inholland Delft organiseert een Open Avond op woensdag 1 november voor studiekiezers. Deze Open Avond biedt gelegenheid voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de groene hbo-opleidingen. Studenten en docenten staan klaar om studiekiezers mee te nemen in de wereld van tuinbouw. Het is mogelijk om kennis te maken met food-start-ups, naar verhalen van alumni te luisteren of direct aan de slag te gaan met proeven in het lab.

Bouw mee aan een duurzame voedselrevolutie
Studenten die een rol wil spelen in het voeden en vergroenen van de wereld worden uitgenodigd bij de opleiding Tuinbouw & Agribusiness. Tijdens de Open Avond vertelt oud-student Dennis van Wingerden over zijn tijd bij de opleiding en hoe hij nu werkzaam is als bedrijfsleider bij Looye Kwekers. Dennis: “De glastuinbouw is letterlijk met de paplepel bij mij ingegoten. Ik heb het altijd gaaf gevonden dat de sector eigenlijk alles met elkaar verbindt: van productie, teelt, kassenbouw, afzet tot marketing en ga zo maar door. Er zijn zoveel verbindingen op horizontaal- en verticaalniveau, en ook nationaal en internationaal.”

Maar ook oud-student Ruben Kalkman neemt deelnemers mee in zijn internationale ervaringen bij Bom Group. Ruben: “Tijdens mijn schooltijd heb ik mogen proeven aan het internationale karakter van de tuinbouw. De combinatie van theoretische kennis en praktisch onderzoek die ik tijdens mijn schooljaren heb ervaren, is nog steeds van groot belang in mijn huidige baan. Sinds mijn schooltijd ben ik al werkzaam bij het internationale turnkey kassenbouw bedrijf Bom Group. En hier ben ik op dit moment verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten in Azië.”


Ruben Kalkman

Met KASSIM kunnen deelnemers zelf aan de slag. Dat is een programma waarmee studenten meer leren over klimaatbeheersing in kassen. Deelnemers kunnen het zelf proberen en ontdekken hoe je de beste komkommers kunt kweken in de kas. Het is mogelijk om de Associate degree Tuinbouwmanagement te volgen wanneer men niet vier jaar in de schoolbanken wil zitten. Deze tweejarige opleiding leidt studenten op tot een volwaardige professional in tuinbouw en agribusiness, waarbij men vanaf het tweede jaar twee dagen per week werkt bij een tuinbouwonderneming naar keuze.

Aanmelden voor de Open Avond kan hier.

Voor meer informatie:
Hogeschool INHolland
Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft
Tel: 015-2519200
info@inholland.nl
www.inholland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.