Florente introduceert nieuwe ranonkelrassen

De familie Baratta in Italië kweekt al meer dan 50 jaar anjers, maar minder bekend is dat men ook al 15 jaar ranonkels kruist. De eerste nieuwe ranonkelvariëteiten komen nu op de markt onder de naam Florente. Tijdens Proflora, die vorige week plaatsvond, werden de eerste 6 commerciële variëteiten voor het eerst gepresenteerd.

Hoe het begon
Gianfranco Fenoglio, Algemeen Directeur, Mauricio Jimenez, verkoopmanager, en Massimo Baratta, kweker, runnen het bedrijf en waren aanwezig op de beurs in Colombia. Ze begonnen 15 jaar geleden naast het telen van anjers met het kruisen van ranonkels. Toen Selecta one La Villetta overnam, werkten ze samen met Selecta aan de anjers, maar begonnen ze ook te focussen op de ranonkelveredeling, en in juli 2023 werd het bedrijf Florente overgenomen. As we speak wordt naast de verdeling ook het uitgangsmateriaal middels in-vitro geproduceerd.

Kwaliteit
Fenoglio: "De variëteiten zijn perfect geschikt voor de Zuid-Amerikaanse markt, omdat ze lange stelen hebben, grote bloemen van hoge kwaliteit, een hoge productie en snel groeien. De familie Baratta en het bedrijf staan bekend om hun kwaliteit, en daarom moeten deze variëteiten ook uitblinken in kwaliteit voordat we ze op de markt brengen."

Commerciële variëteiten
Op dit moment hebben ze 6 commerciële variëteiten te bieden. "We hopen natuurlijk dat dit aantal in de toekomst zal toenemen. Ons doel is ook om jaarrond wortelstokken te kunnen aanbieden voor alle plantseizoenen van het jaar, om te profiteren van het licht en de temperatuuromstandigheden die Zuid-Amerika biedt," voegt Jimenez toe.

Goede reacties in de eerste proeven
Net zoals ze deden bij La Villetta, vindt de eerste selectie plaats in Italië. Wanneer ze tevreden zijn met de variëteit, zullen ze deze uitproberen in Colombia, Ecuador en in andere landen.

Toenemende populariteit
Tot slot lijkt de timing van de introductie goed te zijn. "Ranonkels zijn nog steeds een nicheproduct, maar de vraag naar ranonkels is de afgelopen jaren toegenomen. En niet alleen van telers in Colombia en Ecuador, maar ook van kopers in veel landen."

Voor meer informatie:
Gianfranco Fenoglio
Florente
florenteflowers@gmail.com
www.florente.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.