Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Water- en Plantgezondheid Event:

"Onderzoek naar plantgezondheid en weerbare teeltsystemen belangrijker dan ooit"

Donderdagmiddag 12 oktober vond het Water- en Plantgezondheid Event plaats. Tijdens het event werden resultaten gedeeld van onderzoek waaraan in veel gevallen telers actief bijdragen via Stichting Kennis in Je Kas. De rode draad van al deze lopende en afgeronde onderzoeken is dat ze als doel hebben een toekomstbestendige teelt te bevorderen. Het event werd georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en de WUR. De bijeenkomst telde circa 165 bezoekers.

Impact van beleid en onderzoek
Jim van Ruijven gaf een toelichting op de werkzaamheden van zijn nieuwe team Wortelzone Dynamica dat naast het bestaande team Plantgezondheid is ontstaan. Vervolgens vroeg Adri Bom- Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland) aandacht voor de afnemende beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen en de impact daarvan op de sector. “De meeste sectoren hebben nu al weinig mogelijkheden om hun planten gezond te houden. Dit wordt door het Europese beleid alleen maar minder. Onderzoek naar plantgezondheid en weerbare teeltsystemen is daarom belangrijker dan ooit."

Daarna ging Margreet Schoenmakers, programmamanager Water- en Plantgezondheid, in gesprek met Guus Meis, coördinator team Water, en Kyra Broeders, coördinator team Plantgezondheid (Glastuinbouw Nederland). Ze verkenden de doelen van lopende onderzoeken en bespraken de betekenis van de resultaten voor beleidsvorming en de praktijk.

Workshops en pitches
In verschillende workshops en pitches werd ingegaan op de uitdagingen die de tuinbouwsector wacht. Deelnemers konden kennis op doen op basis van lopende en afgeronde onderzoeken én konden praktische kennis delen. Bovendien was er gelegenheid om te netwerken en ideeën uit te wisselen.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: