Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe meerjarenovereenkomst plantgezondheid getekend

De afgelopen week hebben vier plantaardige keuringsdiensten (BKD, Naktuinbouw, Kwaliteits Controle Bureau en de NAK), de NVWA en het ministerie van LNV een gezamenlijke meerjarenovereenkomst (MJO) getekend. Met elkaar willen ze werken aan een gedeeld doel: het beschermen van de plantgezondheid. Dat meldt de Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen.

Waarom een gezamenlijk MJO?
Het is en blijft van belang om afspraken vast te leggen zodat het ministerie, de NVWA en de keuringsdiensten de bij hen belegde taken goed uit kunnen voeren. Dit zijn afspraken over onder andere de taakverdeling, kwaliteit en accreditatie, handhaving, het tweedelijnstoezicht, aansprakelijkheid, het fytosanitaire uitvoeringsbeleid, crises en incidenten en escalatieafspraken bij verschil van inzicht.

Voorheen had elke keuringsdienst deze afspraken in een eigen MJO staan. Omdat in de basis de afspraken tussen de keuringsdiensten, het ministerie en de NVWA gelijk zijn, zijn de vier MJO’s samengevoegd en geactualiseerd. De afspraken die per keuringsdienst verschillen, gezien de specifieke sectoren, zijn in een bijlage toegevoegd. Met dit nieuwe gezamenlijke MJO willen de keuringsdiensten een goede samenwerking waarborgen.

Bron: NAK

Publicatiedatum: