Klondike Gardens en De Boer Calla & Hortensia gaan samen optrekken in calla-teelt

In de kas van Klondike Gardens aan de A.H. Verweijweg stonden tot eind juni Germini’s te groeien. Door een nieuwe samenwerking tussen Klondike Gardens en De Boer Calla & Hortensia maken de Germini’s plaats voor een andere teelt, namelijk die van de grootbloemige Calla snijbloem. Afgelopen zomer zijn de teeltsystemen gereed gemaakt voor de productie.

Van links naar rechts: Ruud van Leeuwen, Tom van Leeuwen en Rob de Boer

Rob de Boer: “Exact een jaar geleden raakten wij met elkaar in gesprek. Ik was op zoek naar een grotere en modernere teeltlocatie voor de teelt van mijn Calla’s. Daarnaast wilde ik graag gaan samenwerken met andere ondernemers. Het sparren en gezamenlijk ondernemen biedt naar mijn idee veel voordelen. Ik kende Tom van Leeuwen al via de HAS Hogeschool in Delft, dus dat maakte het aanknopen van het gesprek makkelijker. De
gesprekken hebben ertoe geleid dat we een jaar later in een kas staan vol met grootbloemige Calla’s. De eerste bloemen zijn al geoogst.”

Tom van Leeuwen: “Wij zijn enorm enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Doordat we gezamenlijk optrekken met De Boer Calla’s slaan wij op deze kwekerij een andere weg in, dat dankzij hun kennis, expertise en vertrouwde klantenkring mogelijk is. Zoals op de kwekerij van de Boer in Amstelveen ook al gebeurde, zorgen we ervoor dat de Calla’s er zijn op de belangrijke momenten. Thanksgiving en Allerheiligen zijn bijvoorbeeld de eerste feestdagen die voor dit product belangrijk zijn. De grootste variëteit die wij telen is de witte Captain Ventura, de overige variëteiten wijzigen met de seizoenen mee. Momenteel oogsten wij Captain Ventura, Captain Odeon, Carrera en White Horse. Halverwege oktober tot aan kerstperiode komen hier nog enkele soorten bij”.

Klondike Gardens blijft op de Kleihoogt (Berkel en Rodenrijs) in productie met een ruim assortiment Germini’s en De Boer Calla’s blijft in productie met Calla’s en de bicolour snijhortensia Sunsation op de kwekerij in Amstelveen.

Voor meer informatie:
De Boer Calla
Rob de Boer: 06-52594576
rob@deboercalla.com
www.deboerhortensia.com/

Klondike Gardens
Tom en Ruud van Leeuwen: 06-44810889
info@klondike-gardens.com
www.klondike-gardens.com/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.