Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen trekken samen op

De Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat en die van de vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen van LTO hebben afgesproken samen op te trekken bij zaken die voor de rozensector van belang zijn. Inhoudelijk vindt afstemming plaats door het uitwisselen van informatie en het afstemmen van agendapunten. Daarnaast is budget aanwezig voor ledenbijeenkomsten.

In 2022 hebben beide Cultuurgroepen al gezamenlijk twee inzendingen op de Floriade verzorgd. “Die samenwerking beviel heel goed”, zegt Hetty Crooijmans, voorzitter van de Cultuurgroep Rozen onder Anthos-secretariaat. “Na een gezamenlijke startbijeenkomst op locatie in Almere, hebben we mooie inspiratietuinen voor zowel de consumenten als de openbare ruimte neergezet.”

Eenduidig optreden
In 2016 besloot de Cultuurgroep Rozen het secretariaat onder te brengen bij Anthos. Daardoor werd de wens om de focus naar de afzet en promotie te verschuiven ingewilligd. Zo ging in 2018 het promotieprogramma Roses4Gardens van start. Ook zijn de keuringen voor Excellence Roses bij de Cultuurgroep ondergebracht. De focus van de LTO-Cultuurgroepen ligt vooral op teelttechnische zaken. Zo vullen de cultuurgroepen elkaar goed aan. “Een eenduidig optreden naar buiten toe is voor de rozensector zeer belangrijk”, licht voorzitter van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen Aad Vollebregt de samenwerking toe. “Op deze manier weten we elkaar te vinden bij actualiteiten en versterken we elkaar waar nodig.”

Bron: Anthos


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.