Corrosietest Menno Florades versus Chloor op metaal

Tijdens de teeltwisseling gebruiken telers regelmatig chloor voor reiniging van teeltgoten, betonvloeren, kasopstanden en andere metalen. De invloed van chloor op metaal is corrosief. Het bijt in op metaal, waardoor er corrosie ontstaat op het oppervlak. Het nadelig effect van een metaal met corrosie-aantasting is dat dit ruwe oppervlak vervolgens weer extra gevoelig is voor aanhechting van vuil en pathogenen en een volgende keer nog moeilijker te desinfecteren is. Royal Brinkman heeft een vergelijkingstest gedaan met betrekking tot het gebruik van Chloor versus Menno Florades.

Colin Verbeek van Axia Vegetable Seeds: “Voorheen ontsmetten we volgens ons hygiëneprotocol met chloorbleekloog en waterstofperoxide om Clavibacter en ToBRFV buiten de deur te houden. Maar door de corrosieve werking tast het de kasmaterialen aan en het werkt onvoldoende tegen virussen zoals ToBRFV. Met het schuimende desinfectiemiddel Menno Florades hebben we hetzelfde positieve effect op virussen, schimmels en bacteriën, maar de kasmaterialen blijven nu onaangetast.”

Menno Florades is een desinfectiemiddel dat minder corrosief is dan chloor.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Postbus 2
2690 AA 's-Gravenzande
Tel. 0174 - 446 100
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.