CNV Vakmensen tekent de nieuwe cao Groothandel in Bloemen en Planten

In de maand augustus legde CNV het onderhandelingsresultaat met de werkgevers in de groothandelssector, verenigd in de VGB, ter stemming aan de leden voor. Met een krappe meerderheid hebben de leden van CNV Vakmensen vóór dit onderhandelingsresultaat gestemd, maar de leden van FNV stemden met een krappe meerderheid juist tégen. Wat nu?

Ongewisse situatie
Het gebeurt niet heel vaak, maar het kan dus voorkomen dat de ledenraadplegingen van CNV en FNV een andere uitkomst hebben. En bij een negatieve uitslag geven we elkaar dan de gelegenheid er bij de leden op terug te komen voordat we een definitieve uitslag aan de werkgevers melden. CNV Vakmensen heeft in deze situatie niet anders gehandeld. FNV heeft haar leden opnieuw geïnformeerd en geraadpleegd maar dat heeft niet tot een andere uitkomst geleid, hoe gering het verschil ook was.

CNV Vakmensen tekent de nieuwe cao
Om tot een akkoord te komen heeft de werkgever maar 1 werknemerspartij nodig. In goed overleg met de FNV collega’s is besloten dat CNV Vakmensen de cao tekent, waarna deze van kracht wordt voor alle medewerkers in de sector. Dat deed men pas nadat de werkgevers hadden toegezegd geen wijziging aan te brengen in de samenstelling van de sociale partners, waarmee zij overleg voeren. FNV kan dus ‘gewoon’ haar werk blijven doen en beiden blijven samen optrekken voor een beter arbeidsvoorwaardenklimaat in deze sector.

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht op 1 juli 2023 in en loopt tot 1 oktober 2024. Omdat er afspraken in staan die er echt toe doen (denk aan het nieuwe loongebouw, de verhoging van het salaris en de reiskosten) is men blij dat dit na de ondertekening allemaal kan doorgaan. Bovendien kan er nu een algemeen verbindend verklaring bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden aangevraagd, waardoor álle medewerkers in de sector ervan kunnen profiteren.

bron: CNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.