Bloembollen voor Oekraïense scholen

Het Nederlandse initiatief Flowers4School is in 2022 ontstaan. Na een succesvol eerste jaar, is het project voortgezet in 2023. Het is een liefdadigheidsproject voor kinderen in Oekraïne met als doel om in de herfst rond elke Oekraïense school bloembollen te planten. Het project is gericht op het positief beïnvloeden van de mentale en emotionele gezondheid van kinderen die dagelijks te maken hebben met oorlog.Goed gevoel voor de kinderen
Dit project zorgt ervoor dat elke school in Oekraïne de kans krijgt om een prachtige bloementuin te maken, geplant door kinderen. Dit initiatief zal helpen om meer leven en kleur te brengen in de onderwijsinstellingen en zal warme en vreugdevolle jeugdherinneringen creëren, zelfs in oorlogstijd.

Educatie
Een belangrijk onderdeel van dit project is educatie. De scholen hebben niet alleen bollen gekregen, maar ook instructies hoe ze de bollen moeten planten. Op veel scholen zijn er speciale lessen over bloembollen uit Nederland gehouden.

Een succesvolle start in 2022
Met hulp van ruim 30 bloembollenkwekers en exporteurs zijn er in 2022 ruim 5.000.000 bloembollen voor de Oekraïense scholen verzameld. Ruim 10.000 Oekraïense basisscholen kregen een bloembollenpakket.

2023; Doet u ook mee?
Wilt u meehelpen om dit project ook in 2023 weer tot een groot succes te maken? Via deze link kunt u een bijdrage leveren. Zowel particulieren als bedrijven kunnen tot 10 oktober doneren.

Meer informatie over dit project vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.