Mogelijkheden verwarmen met infrarood besproken tijdens trekheestersbijeenkomst

Zo'n dertig trekheesterkwekers kwamen vrijdagmiddag 15 september bij elkaar bij Karlo Buys aan de Uiterweg in Aalsmeer voor een gewasbijeenkomst van de werkgroep trekheesters. De middag werd afgetrapt door Jasper van Diemen, netwerkcoördinator Trekheester bij Glastuinbouw Nederland. De Toolkit Gezondheid en Geluk, die een aantal maanden geleden geïntroduceerd werd toegelicht. Daarna ging de groep het water op om akkers te bezoeken waar de seringen- en viburnumstruiken een groot deel van het jaar staan voordat zij terug in de kas gaan om in bloei getrokken te worden. Glastuinbouw Nederland laat weten dat de akkers van Karlo Buys, Kees Kramer en Marcel Groeneveld werden bezocht.


De groep trekheesterskwekers

Onderzoek: verwarmen met infrarood
Aansluitend gaf Jack van der Meulen van Agro Heating Advice een toelichting op het onderzoek dat binnenkort gaat starten met de trekheesters. Bij dit onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheden om de struiken te verwarmen met infrarood verwarming. Het idee is dat dit in theorie veel energie kan schelen ten opzichte van de traditionele manier van verwarming waarbij de hele kas moet worden verwarmd.


Toelichting in het veld.

Voordat de middag werd afgesloten gaven Frank Weening vertegenwoordiger van FPC van Royal FloraHolland een toelichting op de veilingzaken.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.