Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 oktober webinar over suïcidepreventie in de agrarische sector

Waarom is praten over mentale zorgen en zelfdoding in de agrarische sector zo lastig? Waarom blijft stil leed vaak verborgen? Wat kun je als teler doen als je zelf worstelt met gedachten of suïcidaliteit? Hoe reageer je als je vermoedt dat een tuinder vastloopt in negatieve gedachten?

Misschien maak je je zorgen om iemand die niet goed in z’n vel zit of die (mogelijk) aan zelfdoding denkt? Signalen herkennen en erover durven praten helpen bij het voorkomen hiervan. TABOER organiseert een webinar over suïcidepreventie in de agrarische sector. Dit gratis webinar helpt je om signalen bij tuinders te herkennen en geeft je handvatten om het gesprek aan te gaan. Deelnemen aan het webinar kan anoniem en is gratis.

Het webinar vindt plaats op 12 oktober 2023 van 20:00 uur tot 21:00 uur. Het onderwerp is "Voorlichting over suïcidepreventie in de agrarische sector".

Voor wie is dit webinar interessant?
Dit webinar is speciaal voor tuinders die zelf worstelen met hun mentale welzijn of mensen in hun omgeving kennen die dat doen. Het webinar is ook bedoeld voor erfbetreders, adviseurs en andere professionals in de directe omgeving van tuinders, zoals agrarisch onderwijsprofessionals, hulpverleners en agrarische coaches. Samen is suïcide te voorkomen door openheid en begrip te bevorderen én suïcide bespreekbaar te maken.

Sprekers
Tijdens dit webinar komen deskundigen op het gebied van suïcidepreventie en psychosociale problemen in de agrarische sector aan het woord. Ypkjen Rameijer, vrijwilliger bij 113, en cultureel antropoloog en schrijfster Lizzy van Leeuwen (auteur van het boek ‘Hanenbalken’) zijn de gastsprekers. Het webinar wordt gepresenteerd door Helma Vermuë, voorzitter van LTO Vrouw en Bedrijf.

Interesse?
Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen, die zoveel mogelijk direct tijdens het webinar worden beantwoord. Na aanmelding, ontvang je kort voor aanvang van het webinar een e-mail met een link om in te loggen. Tijdens het webinar kun je discreet deelnemen: je camera, geluid of naam worden niet gebruikt en getoond. Als je niet in de gelegenheid bent om het webinar live te volgen, meld je dan toch aan, want na afloop ontvang je een terugkijklink.

Aanmelden is hier mogelijk.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: