Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 200 bezoekers tijdens Open Energiedag bij aardwarmteproject Trias Westland

Hoe werkt geothermie, hoe warm is het opgepompte water en welke techniek is daarvoor nodig? Het zijn enkele vragen van de meer dan 200 bezoekers tijdens de Open Energiedag van Trias Westland. Deze dag vond plaats op de derde zaterdag van september.

Rondleiding langs de putten
De geothermie-experts van Trias Westland gaven een rondleiding langs grote informatieborden, de putten (de twee doubletten), de filter -en pompenruimte, aan groepen bezoekers van soms wel 30 man. De rondleiders vertelden onder andere over de werking van aardwarmte, de techniek achter de warmtelevering, het boren naar aardwarmte, de ondergrond in het Westland en de weg die de warmte aflegt vanaf de bron tot de verschillende telers in Naaldwijk en omgeving.

Geïnteresseerden waaronder Westlanders, telers, omwonenden projecten, collega's en werkzoekenden op bezoek.

Veel belangstelling voor aardwarmte
Geïnteresseerden, waaronder omwonenden, telers en brancheorganisaties, kwamen kijken hoe Trias Westland warmte diep uit de aarde omhoog pompt om meer dan 275 hectare aan glastuinbouw, de grootste bloemenveiling ter wereld, én op termijn 345 woningen van duurzame warmte voorzien.

Werken bij HVC
Ook was er voor bezoekers met een technische achtergrond de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de recruiters van HVC, voor een mogelijke overstap naar een baan in de aardwarmte.

Totaal aantal bezoekers Open Energiedag
De Open Energiedag is een onderdeel van de landelijke campagne “Daar krijg je energie van” van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Landelijk zijn er in totaal ruim 7000 bezoekers naar de 64 energieprojecten komen kijken. “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening”, aldus Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Naast Trias Westland deden ook andere glastuinbouwlocaties mee aan de dag die in totaal ruim 7000 bezoekers trok.

Bron: Trias Westland/NVDE

Publicatiedatum: