Lindsey Janse, Lindsey-Logistics

"Succesvol een eigen zaak starten doe je niet alleen"

Tholen - Lindsey Janse is met 37 lentes een jonge vrouw, maar heeft er toch alweer twee decennia werkervaring opzitten. Het overgrote deel daarvan deed ze op op de veiling in Naaldwijk, waar ze werkte bij een hele reeks handelaren, verpakkers en logistieke partijen. Op goed moment weet je dan wel hoe de hazen lopen en als je dat dan in je hebt – dan begin je voor jezelf.


Juliëtte Sibbald en Lindsey Janse

“Mijn oude werkgever wilde op goed moment verhuizen naar een andere box. Toen zei ik, kan ik dan niet hier blijven en voor mezelf beginnen? Werd ik uitgelachen, ik kan absoluut hard werken maar waar ik toen zat, dat was vooral veel wachten. Dat ik voor mijzelf zou willen beginnen werd totaal niet serieus genomen. Maar ik was wel degelijk serieus en toen zeiden ze: goed, laat maar zien. En zo ben ik begonnen.”

Dat was op 1 september precies vier jaar geleden – ‘ik ging naar de Kamer van Koophandel, achteraf slaat het misschien nergens op, maar toen was dat een van de spannendste dingen die ik ooit gedaan had’ – en inmiddels is Lindsey Logistics op de veiling uitgegroeid tot een bekende naam. Het bedrijf maakt bestellingen transportklaar en verzorgt logistieke handling van karren en fust voor klanten in en om de veiling. “Klanten kopen op afstand in en kiezen ervoor het bij ons te laten afleveren. Wij lopen het na, zetten de dingen bij elkaar en regelen dat het klaar staat als de transporteur komt. Alle transport gaat via Van de Helm Transport in de Maasdijk, hier werken wij vanaf het begin heel prettig mee samen en zij zorgen dat alle handel bij de klanten op tijd wordt aangeleverd. De klant kan het desgewenst ook zelf komen ophalen. Het punt is: werk uit handen nemen. Het scheelt arbeid, het scheelt geregel en het scheelt een box.”

Hobbelige start
Vier jaar geleden dus, 2019, was dat niet het jaar van de corona? Ja, of in elk geval bijna, want in maart 2020 gingen we ‘in lockdown’ en was ook de bloemen- en plantensector in grote shock. “We waren net begonnen en toen hebben we allemaal even gedacht dat het gelijk weer klaar was. Maar dat was maar even, daarna hebben we het nog nooit zo druk gehad als in dat voorjaar. Toen dat weer achter de rug was, kregen we de energiecrisis, wat links en rechts tot best wat onrust en verliezen leidde. Maar ook dat zijn we goed doorgekomen en inmiddels hebben we onze draai goed gevonden.”

Lindsey met haar vriend Aja, zelf ook werkzaam op de veiling bij WBE

Juliëtte Sibbald, een goeie vriendin van Lindsey, is haar trouwste medewerkster. “Toen ik wilde beginnen, werkte Juliëtte bij Van Dijk en ze zei, ‘als je dat doet kom ik direct bij jou werken’. En ik was nog niet begonnen of zij had haar baan al opgezegd. Geweldig natuurlijk, maar ook wel spannend, het moest allemaal wel echt gaan gebeuren toen. Maar ik ben blij dat ze dat gedaan heeft, zonder haar zou het gewoon niet gelukt zijn.”

Veel steun
Aan hulp en bijval heeft ze sowieso geen gebrek gehad. “Toen het zo druk was met corona kwam mijn vader over uit het buitenland om mij te helpen. Mijn vriend springt regelmatig bij, Erik en Jack zijn kind aan de zaak en staan altijd voor mij klaar wanneer nodig is. En dan is er nog mijn oude baas Jan-Willem van der Velden en z’n vrouw Patricia die mij af en toe een handje helpen met de boekhouding en altijd klaarstaan voor goed advies. Allemaal mensen die mij veel gesteund hebben en dat doen zonder er ooit iets voor terug te willen hebben, dat is toch uniek?!”

En hier met Frans Kokkeler, een klant van Lindsey Logistics (Kokkoler Bloemen)

Blik vooruit
Klanten weten Lindsey goed te vinden, om werk zit ze niet verlegen. “Natuurlijk wil ik best wat groeien, maar het moet ertussen passen. Veel groter hoeft echt niet, ik denk niet dat dat voor mij is. Wel weet ik dat ik hier goed op mijn plaats zit. Alweer jaren geleden heb ik wel eens gedacht, ‘is dit wel mijn wereldje, wat doe ik hier, ik ga wat anders doen’. Toen kwam ik terecht bij een groothandel voor nagelstylisten en moest ik met alleen met vrouwen werken. Ik dacht dat ik gek werd. En voor ik het wist zat ik weer op de veiling.”

“Hoe we er over vijf jaar voorstaan, daar heb ik geen idee van, dat zien we over vijf jaar wel”, besluit ze. “Maar ik hoop wel dat we er dan nog zijn en dat ik niet meer voor een baas hoef te werken, dat kan ik me eigenlijk niet meer voorstellen. Niet dat ik er te beroerd voor zou zijn, als het moet dan moet het, maar de instelling is echt anders. Het voor jezelf werken is leuker en ook spannender, als het aan mij ligt blijf ik dat voorlopig doen.”

Voor meer informatie:
Lindsey-Logistics
lindseyjanse@hotmail.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.