Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Solidus benoemt Jesse Rep tot Head of Sustainability

Solidus heeft Jesse Rep benoemd tot Head of Sustainability. Hiermee wil het bedrijf de positie op het gebied van duurzaamheid en circulaire oplossingen versnellen, zo melden ze. De benoeming valt samen met de lancering van het eerste duurzaamheidsverslag.

"Met meer dan 15 jaar ervaring komt Jesse van Stora Enso, waar hij Director of Sustainability was. Hij heeft eerder ook gewerkt voor het hernieuwbare bosbouw- en verpakkingsbedrijf UPM. Als Head of Sustainability zal Jesse de strategische koers van Solidus versterken", aldus het bedrijf.

Rienk van der Kooi, CEO van Solidus: "Ons groeimodel is gebaseerd op ontwikkelingen die worden gedreven door het bevorderen van een circulaire en duurzame economie. De hernieuwbare vezels die we gebruiken in onze producten kunnen meer dan 25 keer worden gerecycled. We decarboniseren onze fabrieken, investeren in zonne-energie, vervangen aardgas door biogas en genereren energie uit gezuiverd afvalwater. We zullen ons steeds meer richten op innovaties die verschillende voordelen bieden voor onze klanten, zoals vermindering van verpakkingsafval, een lagere ecologische voetafdruk, circulariteit van papiervezels en optimale product bescherming en langere houdbaarheid van producten. De benoeming van Jesse en ons eerste duurzaamheidsverslag getuigen van onze ambities."

Jesse Rep vult aan: "Als leider in het omzetten van op gerecycled papier gebaseerde producten naar een volledig assortiment circulaire verpakkingen en massief kartonnen toepassingen, heeft Solidus een belangrijke rol om klanten te ondersteunen bij de overgang naar meer duurzame verpakkingsoplossingen. Oplossingen die worden geëist, zowel door EU-regelgevende doelen, als door de wens van consumenten voor meer circulaire verpakkingsmaterialen. Ik ben dan ook trots om deel uit te maken van de Solidus-familie en verheugd om voort te bouwen op de ervaring van het bedrijf op een moment waarop verpakkingscirculariteit en duurzaamheid een prioriteit zijn voor onze klanten, consumenten en regelgevers."

Klik hier voor het duurzaamheidsverslag

Voor meer informatie:
Solidus
Industrieweg 17
2320 Hoogstraten, België
Tel: +32 33 40 23 54
[email protected]
www.solidus.com

Publicatiedatum: