Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw doet mee aan Burendag: "Kopje koffie met de buurt op ons bedrijf leuk voor iedereen"

Op zaterdag 23 september is het weer nationale Burendag. Het is een geschikt moment om met buurtgenoten een leuke activiteit te organiseren. Voor bedrijven in de glastuinbouw is het een ideaal moment om omwonenden uit te nodigen op hun bedrijf. Sander Verbeek van SV.CO uit de Lier heeft zijn buren al uitgenodigd. "De reacties zijn nu al erg positief." Glastuinbouw Nederland meldt dat de toolkit Gezondheid & Geluk telers kan helpen bij de invulling van de burendag.


Sander Verbeek

Over de vraag waarom SV.CO meedoet aan de Burendag hoeft Sander Verbeek niet lang na te denken. "We hebben als glastuinbouw iets moois om te laten zien én het is leuk en belangrijk om te vertellen wat we zoal doen. Dan is een kopje koffie met de buurt op ons bedrijf leuk voor iedereen."

Bij het rondbrengen van de uitnodigingen werd er door een buurman al enthousiast gereageerd. "Hij had een paar weken geleden nog tegen z`n vrouw gezegd 'ik zou graag een keertje binnen in het bedrijf willen kijken'. Kortom, mensen zijn geïnteresseerd in wat wij doen en te vertellen hebben. Dat is leuk om te ervaren en motiveert om aan dit initiatief mee te doen."

Quiz over de glastuinbouw
Hoe een ondernemer invulling geeft aan het bezoek van zijn buren is persoonlijk. Uiteraard staan de activiteiten van het teeltbedrijf - en van de glastuinbouw in het algemeen - centraal. Een leuk en leerzaam element is een quiz over de sector. De door Glastuinbouw Nederland bedachte quiz is toegevoegd aan de Toolkit Gezondheid & Geluk en hier te downloaden. Ook de kletspot in de toolkit is zeer geschikt om tijdens de koffie en thee van gedachten te wisselen over de teelt van groenten, fruit, bloemen en planten.

De toolkit is hier te bekijken.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: