Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Excursie en seminar tijdens inspiratieweek verwerkingstechnologie reststromen

Tijdens de inspiratieweek verwerkingstechnologie reststromen zijn er twee kansen om deel te nemen. Eerst via een excursie waarin Michiel Penninx van Penninx Aardbeien en Leo Verbeek van BioVerkoop pitches geven. Daarnaast vindt er een seminar plaats over bewerkingstechnieken op 20 september. Glastuinbouw Nederland meldt dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Vragen die aan bod komen zijn: wat moet je weten over de verwerking van reststromen en nieuwe bio-circulaire ketens? En vervolgens: hoe pak je dat aan?

18 september: bijeenkomst Excursie NewFoss en ondernemerschap
Eind 2015 werd in Uden de eerste proeffabriek van New Foss geopend: een bioraffinage waar dagelijks tonnen reststromen uit de agrarische sector worden omgezet in vezelmateriaal. Tijdens een excursie kan er geleerd worden over de werkwijze en de ambitie van deze fabriek. Voorafgaand aan de rondleiding door Geert van Boekel zijn er korte pitches van ondernemers Michiel Penninx (Penninx Aardbeien), Ben Rooijackers (CCZ) en Leo Verbeek (BioVerbeek).

20 september
In het LivingLab van Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland op het terrein van Dijkshoorn Bleiswijk ontwikkelen partijen nieuwe oplossingen voor het verwaarden van reststromen. Op 20 september vindt er een inhoudelijk seminar plaats met pitches over bewerkingstechnieken. Sprekers zijn: Marloes Arkesteijn, Matthijs Dijkshoorn, Tine Van Laere (U Gent), Alexander van Tuyll van Serooskerken (WUR Plant) en Livio Bod (Spaak CS) en Koen Meesters (WUR-FBR). Daarna is er een lunch en informatiemarkt met bijdragen van onder andere VanHier, ACB, VARTA-ValorisatieLab, Nettenergy BV, Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, en Dijkshoorn Bleiswijk.

Hier is het mogelijk om aan te melden voor de excursie proeffabriek van Newfoss. En hier is het mogelijk om aan te melden voor de inspiratieweek voor de seminar.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: