Checklist veilig inzetten van derden voor arbeid

Het inschakelen van derden, zoals uitzendbureaus of ZZP'ers, kan aantrekkelijk zijn bij het flexibel organiseren van arbeid, zeker tijdens het seizoen. Daar komen naast veel regels ook extra partijen/schijven en soms een taalprobleem bij kijken. Om de inzet van derden goed te regelen heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw de checklist: veilig inzetten van derden voor arbeid opgesteld.

Blijven ontwikkelen
"Over de checklist zijn we in gesprek met belangrijke stakeholders", vertelt Marten van Lenthe van de Werkgeverslijn. "We willen de lijst actualiseren en naast het juridisch veilig werken voor werkgevers, ook kijken naar het eerlijk en veilig werken voor de medewerker."

Ingrid Blom, themaspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland vult aan: "We willen ook de stap zetten naar veilig en sociaal werken met derden. In de checklist komen nu ook praktische tips op het vlak van bijvoorbeeld arbeidsomstandigheden en checks die je van een goed werkgever mag verwachten."

De komende maanden worden gebruikt om de checklist te verbeteren en aan te vullen en dan is Glastuinbouw Nederland klaar voor het nieuwe seizoen. Glastuinbouw Nederland wil de vernieuwde checklist in het voorjaar van 2024 op de kaart zetten.

De checklist is hier te bekijken.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.