Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidieregeling ‘investeringen in Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG)' geopend

Voor uw tuinbouwonderneming is investeren in energiebesparing zeker het overwegen waard. Een nieuwe subsidieronde biedt mogelijkheden om de kosten beperkt te houden. Flynth geeft het advies om er snel bij de zijn, want op is op.

5 tot en met 20 oktober 2023 gaat de nieuwe ronde van de subsidieregeling ‘investeringen in Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG) voor 2023 open. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert. De regeling is wel iets minder gunstig dan in 2022. Kon u toen nog 25% van de kosten vergoed krijgen; nu is dat verlaagd naar 20%.

Aanvraag snel indienen
In totaal is er 58 miljoen euro beschikbaar. Zodra het totaal aangevraagde subsidiebedrag over dat budget heen gaat, verloot de RVO het resterende budget tussen de aanvragers van die dag. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen als de regeling open is.

Techniek kiezen
Voor een aanvraag kunt u kiezen uit de onderstaande zeven technieken. Ook de bijbehorende installatiekosten mag u meenemen in de aanvraag.

Investering Maximale subsidie
tweede energiescherm € 250.000
aansluiting op warmtenetwerk of -cluster (o.a. aardwarmte, warmteleiding) € 150.000
aansluiting op een biogas- of kooldioxide-netwerk of -cluster (o.a. OCAP) € 50.000
full led € 500.000
luchtbehandelingssysteem € 375.000
hogedrukverneveling € 100.000
energiescherm incl. ophogen kas en diffuus glas met 2-zijdig AR-coating € 500.000

Opdrachtbevestiging aanleveren
Bij een subsidieaanvraag moet u meteen een opdrachtbevestiging voor de investering aanleveren. In die opdracht moeten alle technische specificaties te vinden zijn. Daarnaast moet u een voorwaarde opnemen dat de overeenkomst wordt ontbonden als de EG-subsidie niet wordt toegekend.

Opdracht eerder dan aanvraag
De opdracht mag u al uitbesteden zodra de openstelling van de regeling in de Staatscourant is gepubliceerd. Stel dat op 15 september in de Staatscourant staat dat de regeling op 5 oktober opengaat. Dan kunt u de opdracht op 15 september uitbesteden en de subsidieaanvraag op 5 oktober indienen bij RVO.

Voor meer informatie:
Flynth
Tel: +31 (0)88 2367777
[email protected]
www.flynth.nl

Publicatiedatum: