Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantmonster geleverd zonder Bioreba-zakje kost vanaf volgend jaar € 2,40

Vanaf 1 januari 2024 betaalt u € 2,40 per monster dat u niet aanlevert in een Bioreba-zakje bij Naktuinbouw Laboratoria. Vijf jaar geleden stapte het laboratorium van Naktuinbouw over op het gebruik van Bioreba-zakjes voor alle bladtoetsen met PCR en ELISA. Als de monsters niet in Bioreba-zakjes werd aangeleverd deed het laboratorium dat zelf. De extra kosten namen zij dan op zich. Vanaf 1 januari 2024 komt daar dus verandering in, meldt Naktuinbouw.

Waarom levert u materiaal aan in Bioreba-zakjes?
Veel virustoetsen worden tegenwoordig uitgevoerd met gevoelige methoden. Hierdoor zijn mogelijke infecties in een vroeg stadium detecteerbaar. Virustoetsen kunnen ook eventuele kruisbesmettingen tussen (sub)monsters detecteren.

Door de juiste monstername / aanlevering kunt u kruisbesmetting bij het nemen van de monsters voorkomen. Het laboratorium heeft hiermee een uniforme, robuuste werkwijze. Aanleveren in Bioreba-zakjes heeft voor u als voordeel dat de kans op kruiscontaminatie vermindert en de doorloop op het laboratorium sneller gaat.

Hoe verstuurt u de monsters in Bioreba-zakjes?
U verstuurt Bioreba-zakjes open. U hoeft deze dus niet dicht te nieten of te sealen. U kunt de zakjes eventueel bundelen met een elastiek. De omzak of doos moet wel worden afgesloten.

Verzendadres voor monsters:
Naktuinbouw
t.a.v. Administratie Laboratoria

Waar kunt u Bioreba-zakjes bestellen?
U kunt zelf de Bioreba-zakjes bestellen. Voor kleine hoeveelheden (tot 100 zakjes) kunt u contact opnemen met Naktuinbouw, telefoon (071) 332 6262.

Hier is een handleiding voor de bemonstering van plantmateriaal voor virustoetsen met Bioreba-zakjes te vinden.

Bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: