Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstekende middenprijzen in tuinplanten en kamerplanten in augustus

Zowel in de kamerplanten als de tuinplanten werden er afgelopen maand fors minder stuks afgerekend via Royal FloraHolland: -6,2% en -7,2% respectievelijk. Toch werd er goed zaken gedaan, omdat de gemiddelde prijzen, in elk geval in enige mate, zijn mee gestegen met de inflatie: er ging bij de kamerplanten 10,7% en bij de tuinplanten zelfs +1,2% op de prijs t.o.v. dezelfde maand vorig jaar.

beeld: Royal FloraHolland

In de kamerplanten werd vooral gescoord in de phalaenopsis (een middenprijs van € 4,54, oftewel 42,7% hoger dan vorig jaar), in de tuinplanten schoot het alle kanten op maar hebben met name de kwekers met lavendel (misschien vanwege vraatzuchtig rupsje in Frankrijk?), echinacea, platycodon, dianthus en sempervivum zich in de handjes kunnen knijpen. Opvallende achterblijver is dan weer de tuinchrysant, waarvan maar liefst 50% minder stuks op de markt zouden zijn geweest, tegen praktisch gelijk gebleven prijzen.

Dat blijkt uit cijfers van FloraHolland, die ook uitwijzen dat dezelfde dynamiek niet opgaat voor de bloemen. Nu is augustus sowieso geen bloemenmaand, maar bij een min of meer gelijk aanbod t.o.v. vorig jaar bleef de prijs een paar procent achter.