Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Adema (LNV) aan de tand gevoeld over gerechtelijke uitspraken verbod pesticiden bollenteelt

Het nieuws van de bollenteler (lelieteler Joling) uit Drenthe (Dwingeloo) die door de rechter een verbod op het gebruik van pesticiden kreeg opgelegd houdt de gemoederen nog altijd bezig. Over de uitspraak, die weliswaar voorlopig was en ook is aangevochten en toen duidelijk genuanceerd - een aantal middelen mochten tóch worden gebruikt - is nu minister van landbouw Piet Adema aan de tand gevoeld.

Of de rechter en het Ctgb niet tegen elkaar inwerkten, zo willen Kamerleden Vedder (CDA) en Van Campen (VVD) weten. Ja, in eerste instantie wel, maar het vonnis is dus herroepen, countert de minister. Wat ongelukkig misschien maar de uitkomst bevestigt juist hoe beide autoriteiten gescheiden zijn en waarom dit goed/functioneel is.

En dan is nu de kous echt af, zou je denken, maar zo werkt het natuurlijk niet. Burgerinitiatief Meten=Weten is sterk gekant tegen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en vindt in de MSM een gewillig klankbord voor diens bevindingen. Zoals bijvoorbeeld vandaag in de Volkskrant, waarbij men weet te melden dat eigen metingen 'niet vrolijk' stemmen.