Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe veredelingslocatie in gebruik genomen na brand

Open dag trekt veel buurtbewoners naar nieuwbouw Takii in Sint-Annaland

Tholen - Bijna twee jaar geleden ging de productie- en veredelingslocatie van Takii in Sint-Annaland in vlammen op. Veel buurtbewoners hielpen het veredelingsbedrijf tijdens en na de brand, maar uit de contacten bleek ook dat het lang niet duidelijk was wat Takii allemaal deed. Voor het veredelingsbedrijf was dit zaterdag 26 augustus reden om de deuren van de nieuwbouw te openen voor de buurtbewoners.

Takii maakte van de nieuwbouw gelijk gebruik om de vestiging op te schalen. In plaats van de twee kleinere loodsen verrees er een hal van 40 bij 40 meter en werd ook de kantoorruimte uitgebreid.

Hierdoor werd het mogelijk om veredelingsactiviteiten uit te breiden en zaadproductie en zaadschoning op te schalen, met name voor Takii’s ‘SAHIN Home Garden’ assortiment.

"De nadruk van deze locatie ligt op het bloemenassortiment voor de hobbymarkt", vertelt locatiemanager Christa Gaakeer-Hage, die al sinds 1991 op de locatie in Sint-Annaland werkt. Ze is blij dat het veredelingsbedrijf na "twee pittige jaren" weer terug is gekeerd op het oude nest voor het drogen, schonen en versturen van het bloemenzaad. Met de nieuwe faciliteiten wordt dit jaar ook de fijnschoning voor het eerst ter hand genomen.


Locatiemanager Christa Gaakeer-Hage

De open dag trok veel bekijks van de lokale bewoners, die ondanks de regen weleens wilden weten wat er achter de deuren van het veredelingsbedrijf schuil ging. 's Avonds werden de bloementelers uitgenodigd die op contract bloemen telen voor het van oorsprong Japanse veredelingsbedrijf.

Voor meer informatie
Takii Europe
Stoofweg 6
4697 RS Sint-Annaland
T: +31 (0)166 653 460
www.takii.eu