Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Altacor uitgebreid en wijziging Azatin

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland zet de belangrijkste voor de glastuinbouwsector hieronder op een rijtje.

Etiketuitbreidingen
Altacor (13643 N): Het insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof chlorantraniliprole wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met de volgende kleine toepassingen in de bedekte teelt: Bloembollen en bloemknollen, Potplanten inclusief perkplanten, Snijbloemen, Boomkwekerijgewassen en Vaste plantenteelt.

Wijzingen van etiketten
Azatin (14936N): Het insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof azadirachtin heeft een toelating in onder meer de teelt van vruchtgroenten van curcubitaceae met eetbare schil (bedekte grondgebonden teelt) en vruchtgroenten van curcubitaceae met eetbare schil (bedekte substraatteelt). Met dit besluit wordt het gebruik van deze kleine toepassing gewijzigd, van een veiligheidstermijn ofwel PHI van drie dagen naar één dag.

In werking treden besluiten
Alle besluiten van het Ctgb worden gemeld in de Staatscourant en treden in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant. Vanaf dan geldt voor een middel wat in het betreffende besluit is vastgesteld. Ctgb publiceert de besluiten in de toelatingendatabank.

Hier is het totaal overzicht van de besluiten van de gewasbeschermingsmiddelen te bekijken. En hier de toelating en uitbreiding van alle biociden.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: