Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Er valt niet meer te halen'

Eindbod nieuwe cao Groothandel in Bloemen en Planten

Werkgevers in de bloemen- en plantenhandel zeggen te kampen te hebben met enorm stijgende kosten, waardoor de marge op de handel erg mager is. De stijgende kosten worden mede veroorzaakt door de verplichte verhoging van het Wettelijk Minimum Loon (WML) met 10% per 1 januari jongstleden en per 1 juli (3%). Na 6 overlegrondes met de vakbonden heeft dat geresulteerd in een eindbod dat vakbond CNV aan haar leden voorlegt, omdat men 'niet de indruk heeft dat er meer te halen valt.'

Stijging van het WML bracht het loongebouw in de huidige cao in de war, zoals in veel cao's, merkt het CNV op. Daar is nu een aanpassing voor gedaan.

De salarissen zijn verhoogd maar over de hele linie niet met hetzelfde percentage, weet het CNV. Verhoudingsgewijs zijn de salarissen voor de laagstbetaalden mede door de verhoging van het WML meer gestegen dan die voor medewerkers in de overige schalen en ook zijn de jeugdsalarissen behoorlijk gestegen. De algehele salarisontwikkeling heeft tot flinke discussies geleid, stelt de vakbond, bijvoorbeeld over de medewerkers die meer verdienen dan de bedragen welke in het loongebouw staan.

De loonstijging in het eindbod loopt uiteen van 18,78% (laagste loonschaal mede als gevolg van de stijging van het WML) tot 6,24% voor de hoogste loonschaal. De cao heeft een looptijd van 15 maanden, te weten van 1 juli 2023 tot en met 30 september 2024.

CNV roept leden op vóór 28 augustus te stemmen over het eindbod.

Bron: CNV

Publicatiedatum: