Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wouter Verhey, landbouwraad China

"We zijn China meer gaan zien als een concurrent en een systeemrivaal"

Wouter Verhey was de afgelopen jaren landbouwraad in China en in een uitgebreid artikel op Agroberichten Buitenland deelt hij zijn ervaringen.

Een veranderingen t.o.v. een aantal jaar geleden is dat we 'voorzichtiger' geworden zijn. 'Waar we een aantal jaren geleden nog een grote en succesvolle handelsmissie naar China stuurden, kijken we nu scherper naar de risico’s voor onze eigen economische veiligheid. We zijn China meer gaan zien als een concurrent en een systeemrivaal.'

Als voorbeeld neemt hij de land- en tuinbouw: ‘Willen we China laten investeren in onze landbouwsector? Wanneer vinden we dat goed en wanneer niet? En hoe zit het met het delen van kennis? China heeft veel belangstelling voor onze landbouwtechnologie, Nederland heeft op dat gebied een zeer goede reputatie. Er kan veel, maar bedrijven moeten wel goed letten op de bescherming van bijvoorbeeld intellectueel eigendom.’


Op werkbezoek in de provincie Yunnan, het sierteeltcentrum van China.


Een typisch Chinese kas, de ‘solar kas’. Een halve boog, met aan de noordzijde een aarden wal die in de winter overdag de zonnewarmte opslaat en ‘s nacht weer afgeeft. Zo kan ook bij -10 graden nog groenten geteeld worden.

Klik hier voor het artikel

Publicatiedatum: