Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen gevraagd naar glastuinbouw Lansingerland in 2050

Op zaterdag 7 oktober organiseert de gemeente Lansingerland met de ‘Horti Science community’ een evenement voor de kinderen van Lansingerland en omliggende gemeenten (groep 6-8), en hun ouders. Bovendien lanceert de gemeente dan lesmateriaal, waar scholen kosteloos gebruik van kunnen maken. Het Horti Science Kidz Festival vindt plaats bij Wageningen University & Research in Bleiswijk.

De wereldbevolking groeit, waardoor er steeds meer (en ander) voedsel nodig is. Het klimaat verandert, waardoor dat voedsel duurzaam moet worden geproduceerd. Ook leven steeds meer mensen in de stad, terwijl groen juist zo belangrijk is voor onze gezondheid.

Wetenschappers, ondernemers en de overheid werken onder andere in Lansingerland, samen aan slimme oplossingen. In het lesmateriaal dat in het nieuwe schooljaar beschikbaar komt, leren leerlingen er meer over en reizen ze mee met een zaadje, van grond tot bord. Het lesmateriaal wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen University & Research (Bleiswijk) en sectorpartijen uit de gemeente op het gebied van Horti Science.

Future of Horti Science-wedstrijd
Begin september organiseren de gemeente en Wageningen University & Research een wedstrijd, waarin leerlingen van groep 6-8 gevraagd worden hoe de glastuinbouw er in 2050 volgens hen in de gemeente uitziet. Alles mag daarbij: een filmpje, een tekening, een maquette. De prijsuitreiking van de wedstrijd, waarbij de leerlingen een prijs voor hun klas kunnen winnen, vindt plaats op het evenement op 7 oktober.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: