Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe reguleren planten afweerstoffen?

In de natuur maken planten afweerstoffen aan die hen helpen zich te beschermen tegen vraatinsecten, schimmels en schadelijke bacteriën. Onderzoeker R.W.J. Kortbeek van de Universiteit Amsterdam bekijkt hoe planten de aanmaak van deze stofjes reguleren. De uitkomsten van dit onderzoek biedt mogelijkheden voor het telen van voedselgewassen die minder afhankelijk zijn van synthetische gewasbeschermingsmiddelen.

Dat doet hij met een Rubicon-financiering. Het programma Rubicon laat recent gepromoveerde wetenschappers ervaring opdoen aan een buitenlandse kennisinstelling met een Rubicon-financiering van NWO. Dat is een belangrijke opstap voor een wetenschappelijke carrière. Dr. R.W.J. Kortbeek van de Universiteit Amsterdam is er één van. Hij vertrekt naar de Purdue Universiteit in de Verenigde Staten voor 24 maanden. Het onderwerp van het onderzoeksproject is "Afweerstoffen ter bescherming van gewassen".

Bron: NWO

Publicatiedatum: