Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cultivate' 23 blikt vooruit op spannende tuinbouwtijden

De Cultivate '23, een van Amerika's grootste tuinbouwbeurzen, zit er weer op. Niet minder dan 650 producenten en toeleveranciers waren aanwezig in Colombus, Ohio, om hun vaste klanten en prospects te ontmoeten en gezamenlijk in de toekomst van het eigen bedrijf en de markt als geheel te turen.

Klik hier voor onze fotoreportage


Van linksboven mee met de klok: Het team van Flamingo Holland; Nathan Lamkey, Marta Maria Garcia en Hugo Noordhoek Hegt van Dümmen Orange; Aaron Wilschut en Joke Schroeten van Van Krimpen; en Stephanie Vincenti, Tanya Carvalho, en Gary Vollmer van Selecta one

Dat laatste, lekker speculeren, is misschien wel het leukst. Al jaren praat men over een tekort aan arbeid, aan gebrek aan interesse vanuit de jeugd, en aan automatisering die dat zou moeten oplossen. Hoewel je zou verwachten dat alle machinerie die het moderne tuinbouwbedrijf de laatste decennia is binnengeslopen hier toch een afdoende antwoord op zou moeten hebben, blijkt niets minder waar. Sterker nog: om het hard te maken zou je een pol moeten organiseren, maar mogelijk is dit het vraagstuk dat de productie het meest bezighoudt.

Wat de Europeaan al snel opvalt is de belangstelling voor verspilling. Hoewel verduurzaming ook aan die kant van de oceaan een thema is, loopt men qua recycling ver achter op Europa. Ook zijn de alternatieven voor plastic dun gezaaid en eigenlijk altijd heel veel duurder. Tegelijkertijd spelen ook de problemen met sterk gestegen productiekosten en heeft men, net als hier bij ons, te kampen met een hoge inflatie.

Qua noviteiten, en dan vooral voor wat betreft de planten, moet de bezoeker ook zeker eens de CAST, de California Spring Trials, bezoeken. Wat op de Cultivate wordt getoond heeft vaak daar zijn primeur gehad, en trends in het groen lijken daar het eerst te worden opgepakt. In zijn algemeenheid lijkt de belangstelling voor meerjarige planten te zijn gegroeid t.o.v. de eenjarigen. Daarnaast blijken vooral groene planten en cactussen de laatste tijd succesnummers.

Klik hier voor onze fotoreportage