Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Van Zanten presenteert ESG rapport

Afgelopen vrijdag heeft Royal Van Zanten haar eerste Environment, Social, Governance (ESG) rapport uitgebracht. Doel is het beschrijven van de duurzaamheidsdoelen en te nemen acties concreet en transparant te maken. Maarten Goos, CEO van Van Zanten Breeding: “Duurzaamheid gaat over zorgen voor morgen. Het zijn echter onze acties van vandaag die het verschil maken. De ESG rapportage helpt ons verantwoording af te leggen over die acties.”

Medewerkersbetrokkenheid
De ambities van Royal Van Zanten zijn bepaald door een wereldwijde groep medewerkers en worden gemonitord door een stuurgroep die alle medewerkers vertegenwoordigt. Ze willen milieu impact verlagen en werken aan een corporate cultuur die gelijke kansen voor iedereen borgt en wederzijdse waardering aanmoedigt.

Veredeling voor duurzaamheid
Royal Van Zanten wil rassen ontwikkelen die de biodiversiteit en een gezond ecosysteem ondersteunen. De tweede focus in veredeling ligt op het ontwikkelen van rassen die ziekteresistent en stresstolerant zijn, en die kunnen worden gekweekt met laag energieverbruik.

Andere duurzaamheidsdoelen gaan over de transitie naar 100% groene energie, biologische productie, een circulair watersysteem en klimaatneutraal werken in 2040. Het bedrijf wil ook systemen voor medewerkersontwikkeling en werkomstandigheden verbeteren en loonverschillen reduceren.

Concrete acties
Het rapport geeft veel voorbeelden en 10 concrete acties uit 2022 die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen. Het betreft projecten die relevant zijn voor medewerkers en
partners.

Klik hier voor het ESG rapport van Royal Van Zanten

Voor meer informatie:
Royal Van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
Tel.: +31 (0)297 387170
www.royalvanzanten.com

Publicatiedatum: