Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
KZ Kasherstel

Knijnenburg-Zwirs Kassensloop start nieuwe BV voor Reparatie en Onderhoud

Tholen - De helft van de markt wist het eigenlijk al lang, maar met de oprichting van het nieuwe bedrijf KZ Kasherstel kan niemand er meer omheen: de mannen weten van slopen, maar zeker ook van reparatie en onderhoud.

Sloop en reparatie liggen in elkaars verlengde, zo vertellen oprichters/eigenaren Bas Knijnenburg en Steef Zwirs. KZ Kasherstel wordt vaak gebeld bij hagel en calamiteiten, omdat zij glas en ook kasonderdelen vrijwel altijd op voorraad hebben. Bovendien hebben zij de mensen die weten hoe een kas in en uit elkaar moet en ook zijn zij vaak flexibeler dan de (grote) kassenbouwers. Die zitten immers vast aan (buitenlandse) projecten en deadlines en hebben liever niet dat een groot deel van het personeelsbestand dagen of zelfs weken of maanden bezig is elders herstelwerkzaamheden te verrichten.


V.l.n.r.. Bas Knijnenburg en Steef Zwirs, met in het midden de zoon van Steef, Jack Zwirs

Bij schadeherstel moet men natuurlijk denken aan glasschade, maar de werkzaamheden zijn breder dan dat. Dikwijls zijn profielen verwrongen en moet er gelast en gezaagd worden, maar ook komt er werk hun kant op door nieuwe eisen die met name de verzekeraars stellen. Als telers er bijvoorbeeld extra schermen inhangen wordt de druk op de kopgevels groter. Als er bij een storm schade is en de gevel is niet verzwaard, kunnen claims worden afgewezen omdat de ondernemer in kwestie de constructie niet verzwaard heeft.

Kassensloop is de core business maar mede door dit soort ontwikkelingen neemt reparatie en onderhoud een steeds groter deel. Dat komt ook doordat kassen tegenwoordig langer blijven staan, zo weten de mannen. Lange tijd werden kassen gebouwd met het idee dat er na 15, 20 jaar toch weer nieuw gebouwd zou moeten worden. De kassen werden bij wijze van spreken elk jaar weer een stukje hoger en ook zijn de ontwikkelingen op het gebied van glas, schermen en überhaupt kastechniek hard gegaan. Is er schade of wordt de teelt gewisseld dan worden de benodigde reparaties en aanpassingen verricht. Tevens is daarmee onderhoud belangrijker geworden, zo komt KZ Kasherstel geregeld ‘de boutjes aandraaien’ of bijvoorbeeld staanders verstellen bij verzakkingen.

Knijnenburg-Zwirs/KZ Kasherstel heeft zo’n 40 man lopen, waarmee het een grote speler in het veld is. Vanuit het pand aan de Maasdijk 86 te ‘s Gravenzande – worden dagelijks de klanten bediend. Men beschikt over een uitgebreid machinepark, doet het onderhoud ervan in eigen beheer en ook worden het glas en andere materialen er opgeslagen.

Voor meer informatie:
Knijnenburg-Zwirs Kassensloop & KZ Kasherstel
Maasdijk 86
2691 NV ’s-Gravenzande
T: +31 (0)174 516022
[email protected]
www.kzkasherstel.nl
www.knijnenburgzwirs.nl