Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

12 september: Congres over energietransitie land- en tuinbouw

TU Delft AgTech organiseert 12 september 2023 een congres met als titel ‘The energy transition in agriculture’. Het evenement wordt geopend met keynotes van dr. ir. Emile Chappin en prof.dr. ir. Olindo Isabella van de TU Delft. Daarnaast zijn er een paneldiscussie, thematische break-out sessies en een matchmakingprogramma. Het aantal plaatsen is beperkt, meldt Greenport West-Holland.

Programma
11:00 - 11:30 Inloop
11:30 - 11:45 Welkom en opening, door Tamas Keviczky, hoogleraar aan het "Delft Centre for Systems and Control" en wetenschappelijk directeur van het TU Delft AgTech Institute.
11:45 - 12:25 Keynote sprekers

  • Dr. ir. Emile Chappin, Associate Professor Energy Systems & Simulation aan de faculteit Technologiebeleid en Management.
  • Prof. dr. ir. Olindo Isabella, hoofd van de groep Photovoltaic Materials and Devices aan de faculteit EEMCS.

12:25 - 13:10 Paneldiscussie - Het potentieel van state-of-the-art technologie in energie afgestemd op de uitdagingen van de industrie naar samenwerking in onderzoeks- en valorisatieprojecten (Gemodereerd door Zwanet van Lubek, Hoofd TU Delft | Corporate Innovation)
13:15 - 14:00 Lunchpauze
14:00 - 16:00 Thematische break-out sessies (twee rondes)

  • Thema 1: Rondleiding door The Green Village; waar kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemers, overheden en burgers hun duurzame innovaties kunnen onderzoeken, experimenteren, valideren en demonstreren, bijvoorbeeld de integratie van het toekomstige energiesysteem van de glastuinbouw met haar stedelijke omgeving. Het Groene Dorp is een plek waar mensen kunnen wonen, werken en leren, vrijgesteld van standaard regels en voorschriften.
  • Thema 2: Duurzame bronnen - Waterstof, Agrovoltaïsche energie, Batterijen, Brandstofcellen en Elektriciteit: met presentaties van professor Olindo Isabella, professor Pavol Bauer en anderen.
  • Thema 3: Grootschalige lokale opslag - Warmteopslag bij hoge temperatuur, Phase Change Materials: sprekers nog te bevestigen
  • Thema 4: Integratie met het externe systeem - Multi-goederennetten, Simulatie van de energietransitie en energiebalans: met presentaties van dr. ir. Igor Nikolic en anderen.
  • Thema 5: Grondstofefficiënt gewasbeheer - klimaatregeling en optimalisatie van energiegebruik, Warmteoverdracht: met presentaties van professor Tamas Keviczky, en anderen.

16:00 - 16:20 Middagpauze
16:20 - 17:00 Matchmaking-programma
17:00 - 18:00 Afsluiting en borrel

Klik hier om u aan te melden voor het congres.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: