Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek effect waterstofperoxide op groei phalaenopsis

Waterstofperoxide wordt in de glastuinbouw veel gebruikt voor het schoonhouden van irrigatieleidingen. Het product is niet volledig uitgereageerd als het de druppelaars verlaat en komt daarmee in contact met het gewas en het teeltmedium. Ook bevat het product naast de werkzame stof H2O2 nog een aantal stoffen die zorgen voor stabiliteit of aanvullende werkzaamheid van het product, zoals organische zuren of zilver. Van het directe effect van waterstofperoxide op het gewas is nog niet veel bekend.

Binnen de pilot ‘Kas als Ecosysteem’ van het Praktijkprogramma Gewasbescherming zijn onderzoekers van de Wageningen University & Research (WUR) Business Unit Glastuinbouw in opdracht van Glastuinbouw Nederland gestart met een praktijkpilot om vast te stellen wat het effect is van een geformuleerd waterstofperoxideproduct op de groei van een gewas (phalaenopsis) en het microbioom in het substraat en rond de wortels.

Klik hier voor meer informatie over deze pilot

Publicatiedatum: