Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse sierteeltbedrijven verkennen Tsjechische markt

VLAM organiseerde van 25 tot 28 juni contactdagen voor de Vlaamse sierteeltbedrijven op de Tsjechische markt. Daarbij werd gefocust op tuincentra en doe-het-zelfzaken in en rond Praag. Daarnaast stonden ook bezoeken aan distributeurs en kwekers voor tuincentra op het programma.

De Vlaamse siertelers traden rechtstreeks in contact met Tsjechische aankopers van bloemen, planten en bomen en benutten deze gelegenheid om potentiële afnemers te informeren over de specifieke kwaliteiten van hun producten en service.

Tsjechië, gelegen in Centraal-Europa, telt 11 miljoen inwoners en is geen onbekende voor de Vlaamse sierteeltbedrijven. Verschillende deelnemers aan de contactdagen hebben er trouwe klanten en gebruikten deze uitstap om die klanten te bezoeken of nodigden hen uit voor het gesmaakte netwerkmoment dat VLAM er inrichtte.

Wat de Vlaamse delegatie opviel tijdens de bezoeken waren o.a. de kwaliteit van de producten, het zeer uitgebreide assortiment en de aandacht die tuincentra besteden aan beleving voor de consument.

De volgende bedrijven trokken mee naar Tsjechië: Allaert Nurseries, FlorAmor, FlorArbo, Floréac, Sales Eastern Europe, Laurica Plants, Vandamme Sierplanten en Willy De Nolf.

In september 2023 plant VLAM opnieuw contactdagen. Deze keer trekt men naar Ierland met Vlaamse boomkwekers. In 2024 staan dan Hongarije en Italië op de agenda, respectievelijk gericht op retail en boomkwekerij.

bron: VLAM

Publicatiedatum: