Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe versie handleiding aanvraag toelating gewasbescherming België

Een nieuwe versie van ‘de gids’, de handleiding voor de aanvrager van een toelating voor een gewasbeschermingsmiddel in België is, nu beschikbaar op Fytoweb.

De nieuwe versie bevat een groot aantal wijzigingen, waaronder:

  • Toevoeging over aanvragen voor de wederzijdse erkenning van 'generieke gewasbeschermingsmiddelen', toegestaan volgens art. 34 en wat deze moeten bevatten.
  • Wijziging in de opmerkingen betreffende de toepassing van artikel 34. De lijst met beschermde en onbeschermde gegevens van een referentieproduct in België is op aanvraag verkrijgbaar tegen een vergoeding van € 1500. De vergelijkbaarheid van de formuleringen en van de effecten van de producten moet worden aangetoond.
  • Wijziging van de administratieve procedure om een toelating aan te vragen en een update van de tabellen in verband met de inhoud van het dossier.
  • Bij elke aangifte moet een unieke formuleringsidentificatiecode (UFI) worden meegedeeld aan het Belgische Anti-gifcentrum.
    Verduidelijking over waar de door het CZSC (Central Zone Steering Committee) gepubliceerde informatie terug te vinden is op het publieke gedeelte van CIRCABC.
  • Update betreffende de specifieke beoordelingscriteria, dosis, productverpakking en etikettering voor producten van niet-professionele gebruikers.

De andere wijzigingen zijn terug te vinden in de revision history in het document zelf. Deze handleiding is een technisch document dat voornamelijk bestemd is voor bedrijven die een toelating voor een gewasbeschermingsmiddel willen verkrijgen en is enkel in het Engels beschikbaar.

Bron: Fytoweb

Publicatiedatum: