Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

62e internationale Rozenkeuring in Kortrijk

Afgelopen weekend stond de tuin van kasteel ’t Hooghe in Kortrijk naar goede gewoonte volledig in het teken van de roos. De kweker van de best presterende nieuwe roos kreeg er vrijdag de 62e ereprijs ‘Gouden Roos’. Daarvoor kwamen maar liefst 37 juryleden de 90 nieuwe rozenvariëteiten keuren in de rozenproeftuin.

Tijdens het tweejaarlijkse Rozenfeest op zondag maken jong en oud onder de titel "Hier ontluiken ideeën voor je tuin" op een actieve manier kennis met de kleurenpracht in de tuin. Nieuwsgierigen kunnen de Rozentuin het hele jaar door gratis bezoeken.

De winnaar van dit jaar, de Ivona van veredelaar Lukasz Rojewski

Jaarlijks organiseren Provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk en Inagro de Internationale Rozenkeuring in de Rozentuin van Kasteelpark ‘t Hooghe in Kortrijk. Tijdens het laatste weekend van juni gaat een internationale jury van rozenkenners er op zoek naar de best presterende nieuwe roos. Zestien rozenkwekers uit acht landen waagden dit jaar hun kans.

Naast inzendingen uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken waren er dit jaar ook bijzonderheden uit Zwitserland, Polen en zelfs Zuid-Afrika op te merken in de rozenproeftuin. Alle veredelaars brachten zo maar liefst 90 rozen samen. De kwekers van de best geklasseerde rozenvariëteiten kregen op vrijdag 23 juni een prijs toegekend. De kweker van de roos die het hoogste aantal punten behaalde, ontving de ereprijs: de zogenaamde “Gouden Roos”.

Klik hier voor de uitslag van de Internationale Rozenkeuring 2023. Een overzicht van de deelnemende rozen vindt u hier.

Publicatiedatum: